Deák Napok

2023.05.31-én három kollégium részvételével került sor az egyéni asztalitenisz versenyre a Deák Napok keretében. 
Nyolc fiú és hat lány sportszerű küzdelme után a Deák Ferenc Tehetségfejlesztő Középiskolai Szakkollégium diákjai végeztek az első és harmadik helyen fiú kategóriában: Monori István Vajk, Ispán Dávid illetve lány kategóriában Májer Cseperke és Birizló Csenge első két helyen végeztek. A harmadik helyezést a Tagintézményünk diákjai szerezték meg mindkét kategóriában. A verseny szervezője Hajdó Attila Károly.

A kedden megrendezett kvíz vetélkedő első részében Deák Ferenccel kapcsolatos, időkorlátos online kérdésekre (kahoot!) válaszoltak a csapatok. Ezután került sor a különböző témakörökből válogatott, szórakoztató feladatok megoldására. A jó hangulatú esemény győztese kollégiumunk „A” csapata lett (Miklós Milán, Reszler János, Rubletzky-Magda Ervin), megelőzve „B” csapatunkat (Beke Éva Sára, Posta Dorina, Szabó Mirjam), s az Újkerti Tagintézmény gárdáját. A dobogósok könyvjutalomban is részesültek. Csütörtökön a műfüves pályán a kispályás fiú labdarúgás került sorra, ahol rendkívül izgalmas meccseket játszva kollégiumunk csapata a Szent József Kollégium mögött a 2. helyen végzett, megelőzve a Gulyás Pál Kollégiumot és az Újkerti Tagintézményt. Az ezüstérmes tanulók névsora: Fekete Ákos, Balogh Ádám, Kövér Vilmos, Kukuts Levente, Juhász Zsolt, Futó Dominik, Korok Zalán, Májercsik Huba, Muskovszky Tamás, Ispán Dávid. Az események szervezője Szálkai Csaba tanár úr volt.

A Deák Napok keretében 2023. június 1-én rendeztük meg a kollégiumok közötti csapat kondiversenyt a Freedom Fitness edzőteremben. A Gulyás Pál Kollégium csapata a kollégiumunk „A”, „B” és „C” csapatával mérte össze erejét öt versenyszámban: helyből távolugrás, felülés bordásfalnál, fekvenyomás testsúly 60%-ával, guggolás és felállás testsúly 70%-ával, húzódzkodás. A nemes versengést a Deák „A” csapata nyerte meg fölényesen, a Gulyás Pál Kollégium csapata második, míg a Deák „C” csapata szoros versenyben a harmadik helyen végzett.

A lányfoci nagy küzdelmet hozott a Deák és a Szent József kollégium között, melyet a csapatunk nyert meg, elhozva az arany érmet. A csapat tagjai:

  • Máté Boglárka
  • Szabó Lili
  • Szilágyi Füzike
  • Dobos Kitti
  • Kovács Dorina
  • Herczeg Kíra
  • Majoros Amira
  • Simon Virág

A szervező Postáné Tegze Edit volt.

ELőző bejegyzés
Következő bejegyzés